Dit verandert er in 2024

2 november 2023

We gaan het iets anders doen, volgend jaar. Hier leggen we uit wat er verandert!

In 2024 gaan we de Bartje 200 iets anders aanpakken dan in 2023. Geen zorgen, geen schokkende dingen, maar er zijn een paar dingen die handig zijn om te weten voordat je je inschrijft.

We hebben een supergaaf Bartje 200 wielershirt!

Tijdens de inschrijving kan je kiezen voor een uniek wielershirt dat we samen met Kalas hebben ontworpen. Écht een kwalitatief hoogwaardig shirt waar je nog jaren plezier van hebt. Hier lees je meer over.

Geen licentie nodig voor het wedstrijdvak

We willen het wedstrijdvak graag gebruiken voor wedstrijdrijders, niet voor recreanten die graag vooraan willen staan. Om dat te bewerkstelligen stelden we vorig jaar een KNWU-licentie verplicht om deel te nemen aan de wedstrijd, maar daarmee sloten we ook hele goede mountainbikers uit. Dit jaar heb je dus geen licentie nodig, maar we willen iedereen met klem vragen goed na te denken of 'ie thuis hoort in het wedstrijdvak door middel van de volgende vragen:

- Kan ik me meten met de beste mountainbikers van Nederland?
- Geloof ik mezelf als ik zeg dat ik een wedstrijdrijder ben?

Twee keer een "ja?". Schrijf je dan vooral in voor de wedstrijd! Zit er een nee bij? Meet jezelf dan met vrienden, collega's of andere fietsers bij onze cyclo's en maak er een geweldige dag van!

Geen Bartje 100-wedstrijd

Dit jaar organiseren we geen Bartje 100-wedstrijd. Bij de cyclo heb je wél de keuze uit 100 kilometer of 200 kilometer fietsen.

Geen startwaves bij de inschrijving

Het inschrijven wordt een stuk overzichtelijker, want we vragen je niet om te kiezen voor een wave. Die delen we namelijk zelf in op basis van het moment van inschrijven. Wil je vooraan staan? Schrijf je dan zo vroeg mogelijk in. Wil je samen met vrienden fietsen? Schrijf je dan samen in. Dat gaat heel makkelijk, want je hoeft alleen je eigen gegevens in te voeren. De gegevens van je vrienden kunnen ze later zelf invoeren.

Een klassement over al onze offroad evenementen

In 2024 gaan we iets nieuws doen: we gaan een overall klassement bijhouden voor onze 4 off-road evenementen. Tijdens de Drenthe 200 2024 maken we het eindklassement op per leeftijdscategorie en maken we de uitslag bekend. We hanteren daarbij de categorieën die ook gebruikt worden bij de UCI Gravel Events. Gaaf toch?